Zwemmen voor kankeronderzoek

Op vrijdag 15 juli, tijdens de 100ste Kaagweek, zullen ’s middags geen zeilboten maar zwemmers aan de start verschijnen. Het doel is om met zoveel mogelijk zeilers, leden, vrienden en familie het water in te gaan om zo sponsorgeld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation.

Doe mee met de KaagSwim

Iedereen, vanaf 8 jaar kan meedoen aan de KaagSwim. Sterker nog, we roepen hierbij iedereen van harte op om in te schrijven. Dat kan alleen, of met een groep, met je team of met het gezin. Zolang je kan zwemmen én bij wil dragen aan het goede doel ben je van harte welkom om een nat pak te halen tijdens de Kaagweek. Omdat het de 100ste Kaagweek is hopen we op minimaal 100 zwemmers met een sponsorgeld doel van €100,- per persoon.    Meer is natuurlijk beter!

Parcours

We zwemmen in de Kaag. De in- en uitstap zal zijn bij de sociëteit, voor de toren. Voor kinderen is er een kort parcours. Volwassenen hebben keuze uit verschillende afstanden. Zo kan iedereen zijn of haar eigen uitdaging bepalen.

Veiligheid

Uiteraard wordt de KaagSwim met veel zorg georganiseerd. Alle deelnemers krijgen na inschrijving een zwemboei (die je mag houden). Langs het parcours liggen vrijwilligers in kano’s waaraan zwemmers zich even kunnen vasthouden om uit te rusten. Iets verder weg van de zwemmers liggen boten vaan o.a. de Reddingsbrigade om te helpen waar nodig.

Op de kant zal EHBO aanwezig zijn en deelnemen is alleen toegestaan wanneer je in het bezit bent van zwemdiploma A en B. Deelnemen is geheel op eigen risico. We vragen de ouders dan ook om hun eigen kinderen in de gaten te houden. Uiteraard mag iedereen zwemmen met een zwemvest aan. Hoe je meedoet maakt niet uit, zolang het leuk en veilig is.

Inschrijven

Ben je enthousiast en wil je meedoen? Schrijf je dan in via www.kaagswim.nl Hier staat precies wat je moet doen én krijg je tips voor de voorbereiding en voor het werven van sponsors.

Live contact met Maarten van der Weijden

Tijdens de KaagSwim is Maarten van der Weijden vanwege een training niet lijfelijk op de Kaag aanwezig, maar via een live verbinding (te zien op een groot scherm) zal hij de tijd nemen om ons toe te spreken.

Maarten van der Weijden Foundation

Van kanker herstel je als de juiste behandeling er is. Het is daarna vooral een kwestie van geluk om te kunnen herstellen. De Maarten van der Weijden Foundation probeert meer mensen kans op dit geluk te geven door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Ook jij kan in actie komen voor onderzoek! Jouw donatie komt voor 100% ten goede aan de geselecteerde onderzoeken. Tijdens de Kaagweek kan jij sportief in actie komen. Doe mee aan de KaagSwim!

Over Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden is een Nederlands zwemmer. Hij is een voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen bij het openwaterzwemmen. Indoor behaalde hij diverse nationale titels. In 2019 heeft hij als eerste persoon ooit de 196 km lange Elfstedentocht succesvol zwemmend afgelegd. Hij deed dit binnen 75 uur.