Het Goede Doel

Het doel is om met zoveel mogelijk zeilers, leden, vrienden en familie het water in te gaan om zo sponsorgeld op te halen voor de Maarten van der Weijde Foundation.

Van kanker herstel je als de juiste behandeling er is. Het is daarna vooral een kwestie van geluk om te kunnen herstellen. De Maarten van der Weijden Foundation probeert meer mensen kans op dit geluk te geven door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Ook jij kan in actie komen voor onderzoek! Jouw donatie komt voor 100% ten goede aan de geselecteerde onderzoeken. Tijdens de Kaagweek kan jij sportief in actie komen. Doe mee aan de KaagSwim!

Over Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden is een Nederlands zwemmer. Hij is een voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen bij het openwaterzwemmen. Indoor behaalde hij diverse nationale titels. In 2019 heeft hij als eerste persoon ooit de 196 km lange Elfstedentocht succesvol zwemmend afgelegd. Hij deed dit binnen 75 uur.

De Maarten van der Weijden Foundation

Sinds juli 2017 heeft Maarten zijn eigen stichting, de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks, voor de volle 100%, dus zonder aftrek van kosten, naar kankeronderzoek. De organisatiekosten van de stichting worden betaald vanuit sponsorgelden.

Kernwaarden

Van kanker herstel je als de juiste behandeling er is. Het is daarna vooral een kwestie van geluk. Als Maarten van der Weijden Foundation proberen wij meer mensen kans op dit geluk te geven door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Daarbij hanteren we de volgende kernwaarden:

  • De stichting houdt bij al haar activiteiten en besluiten steeds het belang van de kankerpatiënt voor ogen.
  • De organisatie garandeert dat de opbrengst van de door de deelnemers bijeengebrachte sponsorgelden volledig en zonder aftrek van onkosten toekomt aan het geformuleerde doel van de stichting.
  • Geen bestuurder, sponsor, deelnemer of vrijwilliger verwerft enig stoffelijk voordeel uit de stichting en zij streven er altijd naar hier intrinsiek mee om te gaan.
  • De stichting blijft onafhankelijk en verbindt zich niet blijvend aan derden. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat de stichting geen exclusiviteit verleent aan een sponsor of deelnemer. Bij de keuze van de te ondersteunen doelen, betrekken wij wil nadrukkelijk en intensief de diverse verenigingen van kankerpatiënten.

Bron:  https://www.mvdwfoundation.nl/over-mvdwf  

Organisatie KaagSwim

De KaagSwim wordt georganiseerd door de Kaagweek commissie van KWV De Kaag een vereniging die graag bij het 100 jarige bestaan van de Kaag Week iets extra’s wil doen voor het goede doel.   Alle donaties en sponsoring van deelnemers worden rechtstreeks gestort op de bankrekening van de Maarten van der Weijden Foundation.

Sponsoren